2024.8

Nyheter

• MediusGo stödjer nu att ta emot multipla betalningskonton för dess registrerade leverantörer.
    Gränssnittet är uppdaterat för att kunna hantera multipla betalningskonton som finns tillgängliga till den kopplade leverantören.

• Systemet kan nu kommunicera information till användare direkt på inloggningssidan.

• Värden i konteringsinformationen markeras nu direkt när man flyttar mellan celler på konteringsraderna för att underlätta hantering.

• Sök har uppdaterats så att löpnummer kan hämtas ut mellan ett intervall

• Optimeringar kring kvittensinläsningar har skett i systemet.

Ordermatchning

• Dynamisk text utifrån konfiguration vid matchning av faktura.
    Kvar att fördela / kvar att kontera visas beroende på konfiguration för att lättare guida kund vilka åtgärder som möjligen behöver göras.

• Systemet visar nu tydligare det kvarvarande beloppet som är kvar att kontera utifrån konfiguration

• Utökad kontroll för att systemet automatiskt skall kunna skicka vidare godkända orderfakturor

Buggar

• Vid makulera/annullera och omstart av en faktura, så fick den makulerade/annullerade fakturan inte ett korrekt unikt Externt id i systemet

• Systemet kunde flagga konterade rader som inte fullt attesterade även fast detta var gjort.

• Systemet meddelade att användaren inte har attesträtt på x belopp, trots att användaren har haft detta under en ersättarperiod.

• Ersättare hade möjligheten att kunna skicka vidare en faktura för betalning även fast denna inte var fullt attesterad.

• Systemet föreslog inte alltid rätt användare i hierakin om endast några rader attesterades.

• I sök samt arbetskön så tidzonskonverterades datumfälten förfallodatum, fakturadatum och bokföringsdatum.

• I gamla applikationen så kunde sorteringsordningen gällande historiken ligga felaktigt.

• Bolagskontroll tillagd vid applicering av konteringsförslag utifrån referens

• Barnrader applicerades inte automatiskt vid import i kombination med fastighetsmoms

• Missvisande information i systemet då vi visade rubriken Leverantörsnr i arbetskön och LeverantörsID inne på fakturan, heter nu LeverantörsID globalt.

• Mallar uppsatta med värdet % applicerades inte av systemet
    Dessa rader kommer nu att skapas upp korrekt där kolumn med ogiltigt värde är blankt.

Ordermatchning

• Problem med att kunna skicka vidare orderfakturor i systemet

• Systemet tog inte hänsyn till parametern AllocateVATAmount när det skulle visa beloppet som var kvar att kontera

• Felaktigt värde skickades till systemet vid leverantörsmatchning vilket orsakade att leverantör inte kopplades korrekt och fakturan fastande.

• Ej godkända/ slutförda artikelrader kunde uppdateras vid bokning.