2024.6

Nyheter

• Kopiera konteringsrad.
    Nu finns möjligheten att kopiera ovan konteringsrad med Shift+Enter.

• Dashboard - Genomsnittlig handläggningstid.
    Ny graf i Dashboarden, Genomsnittlig hanläggningstid. Denna visar den tid i dagar från det att fakturan blivit inläst till dess att blivit definitivbokad.

• Dashboard - Ny sorteringsordning.
    Ändrat sortering i dashboard för listorna nedan, vi visar nu i ordningen högst procentuella andel längst upp och inte i bolagets namnordning.
    • Automatisk kontering
    • Automatisk distribution
    • Automatisk process

• Inga mailpåminnelser på helger.
    Systemet skickar inte längre ut några påminnelser angående nyinkomna eller försenade fakturor under helgen. Skulle fakturor ha anlänt under denna period och de fortfarande finns tillgängliga måndag morgon, blir användaren notifierad då istället.

• Ny systemparameter för ordermatchning.
    Ny parameter “KeepTrackOfMatchableQuantity”. Parametern (ja/nej) avgör om MediusGo skall hålla reda på och uppdatera kundens inleveranser med korrekt matchningsbar kvantitet eller ej. Denna har sedan tidigare varit tillgänglig som en add-on i produkten, men finns nu som standard.

• Uppdateringar för ordermatchning.
    • Fakturanumret visas, istället för InvoiceID, i det meddelande som visas och hänvisar till att artikelrader redan är kopplade till en existerande faktura.
    • Uppdateringar gällande vilken status som visas på fakturan, nu är det tydligare vilken faktura som användarna behöver fokusera på.
    • Justeringar vid automatisk distribution av fakturan vid godkänd matchning.

• Uppdatering gällande hur nya artikelrader appliceras på fakturan.
    Då användaren väljer att öppna upp artikelformuläret på en faktura för att ersätta en existerande rad, så kommer den nya raden att ta dess plats och inte längre appliceras i slutet.
    Skulle flera rader väljas och de inte ligger efter varandra, kan vi inte avgöra var de skall implementeras och de kommer då att lägga sig i slutet som tidigare.

Optimeringar

• Lagring av historiska data.
    Vi kommer inte längre att lagra historiska registerdata från ERP, som t.ex. leverantörer och kontoplan, i separata tabeller.

• Omarbetning av funktionen som håller koll på tidsgränser.

• Uppdatering av funktionen som skickar bokningar till ERP.

Buggar

• Verifiering - öppna nästa automatiskt.
    I verifieringskön öppnades ibland första fakturan i kön i stället för nästa faktura.

• Konteringsrad sparades flera gånger.
    Konteringsrad kunde bli sparad två gånger på fakturan om användaren valde att trycka på ”Spara” två gånger snabbt.

• Fel antal visades i filter.
    Om filter användes i arbetskön uppdaterades inte det filtrerade antalet när det kom nya fakturor, endast det totala antalet uppdaterades.

• Datum vid Lägg till Ersättare.
    När man valde att lägga till eller uppdatera en egen ersättare gick det inte att spara om "Datum från" var äldre än dagens datum.

• Referens med |.
    Om en referens innehöll ett pipe-tecken ( | ) gick det inte att skicka fakturan vidare

• Fastighetsmoms och kreditfakturor.
    Applicering av fastighetsmoms via TAF fungerade inte korrekt med kreditfakturor.

• Förhindra att applikationen försöker öppna en sida som inte existerar.
    När köer har fakturor på flera sidor kunde det hända att applikationen försökte öppna en sida som inte längre fanns.

• Sökning kunde ibland inte genomföras.
    Vi har i våra loggar sett att fel ibland uppstod vid sökning av fakturor.

• Felmeddelande togs inte bort.
    Vid navigering mellan fakturorna så nollställdes inte valideringsfel i fakturahuvudet (om sådan skett) utan meddelandet och värdet från föregående faktura följde med.

• Fokus vid öppnande av formulär.
    På formulären för att skapa konteringsmall och skapa periodisering har fokus ändrats när formulären öppnas så att det ska gå att skriva direkt.

• Fel decimaler vid bunthantering.
    Vid bunthantering av fakturor som innehöll 3st decimaler i dess kontering, kunde det ske att dessa formaterades om till 2 och fakturan fick då felet att denna inte var fullständigt konterad.

• Gick ej att skicka tillbaka en fullt attesterad faktura till steget attest.

• Gick ej att uppdatera periodisering av en arkiverad faktura.

• Dubbla rader kunde visas på leverantörslistorna i Dashboarden.

• Sortering av kolumner i Dashboarden fungerade inte enligt önskemål.

• Import av leverantörer ersatte värden redan satta av Capture.

• Inkorrekt koppling för att hämta ut TAF-indikatorer vid GET kommando via API’t.

• “Hämta rader från order” hanterade inte periodiserade konteringsrader.

• Vid ”Hämta rader från order” kunde beloppet på artikelraden avrundas felaktigt och då visa ett matchningsfel.

• Ingen information listades på Artikelformuläret.
    Om formuläret öppnades från en icke sparad artikelrad kunde det hända aatt ingen information visades.

• Fälten Förfallodatum, Bokföringsdatum samt OCR nr, var låsta i steget Kontrollera Order.
    Dessa kommer nu vara upplåsta som standard om inte preliminärbokning vid import används.

• Artiklar applicerade utifrån formulär visades i ett felaktigt format om användaren hade svenska inställt.

• Artikelrader togs inte bort korrekt från en faktura om rader lades till / togs bort utifrån Artikelformuläret.