Konteringsmallar i administrationsverktyget

Skapa konteringsmall

Gå till Verksamhetsregler - Konteringsmallar och klicka på  överst på sidan.

På formuläret ska följande anges:

FältBeskrivning
MallnamnAnges det namn som används när mallen hämtas.
AnvändarnamnNamn på den person mallen tillhör (om typen användarmall valts).
Malltyp
Allmän mallMalltypen kan användas av samtliga användare som finns i aktuellt bolag.
AnvändarmallMalltypen kan endast användas av den person som är vald i droplisten Användarnamn.
Administrativ mallMalltypen kan endast användas av fakturaadministratörer i stegen Ankomstregistrering och Utredning.
Hämta konteringsrader från befintlig konteringsmallI arbetsbesparande syfte kan man välja en befintlig konteringsmall i droplisten som man sen lätt kan modifiera till en ny konteringsmall.
KonteringsraderHär anges den kontering mallen ska ha på samma sätt som kontering sker i MediusGo.
Valbara radtyper:
  • Kostnadsrad: %-sats av fakturans nettobelopp.
  • Kostnadsförd moms: %-sats av fakturans momsbelopp konterat på kostnadskonto
  • Avdragsgill moms: %-sats av fakturans momsbelopp konterat på momskonto
  • Öresavrundning: Används vid ordermatchning, läs mer om detta i artikeln Administration av ordermatchning, används endast vid konteringsförslag på bolag.
  • Omvänd moms: %-sats av fakturans nettobelopp, används denna radtyp bör två rader läggas upp, en debet och en kredit.

• Påslag: Används vid ordermatchning, läs mer om detta i artikeln Administration av ordermatchning, används endast vid konteringsförslag på bolag.

När all information om konteringsmallen är angiven sparas uppgifterna genom att klicka på Spara-knappen.

Ändra konteringsmall

1. Gå till Verksamhetsregler - Konteringsmallar och klicka på Visa.
  2. Öppna den mall du vill ändra.
  3. Gör de ändringar du vill göra.
  4. Klicka på Spara.

Ta bort konteringsmall

1. Gå till Verksamhetsregler - Konteringsmallar och klicka på Visa.
  2. Öppna den mall du vill ta bort.
  3. Klicka på Ta bort.