In- och utloggning

Bokmärka inloggningssidan i Azure

För att skapa ett bokmärke/genväg till inloggningssidan i Azure gör man så här:

1. Gå till den URL/webbadress ni fått ("https:/ /app.mediusgo.com" eller "https:/ /[xxxxx].ascendo.se").
  2. Logga in i applikationen.
  3. Klicka på stjärnan i webbläsarens adressfält när ni står i Arbetsköfönstret.
  4. Spara bokmärket på lämplig plats.

Det går alltså inte att skapa bokmärket/genvägen på inloggningssidan då det är en tillfällig sida utan detta måste göras i arbetsköfönstret när ni loggat in.

Inloggning

Inloggning till MediusGo sker via webbläsare på angiven adress, där följande fönster visas:

Ange den e-postadress som finns registrerad på din användare i systemet och ditt lösenord och klicka på Logga in–knappen.

Håll mig inloggad

Genom att kryssa i rutan Håll mig inloggad kommer du att kunna stänga applikationen utan att logga ut och därigenom snabbt kunna öppna den igen. Se mer nedan under rubriken Utloggning. Om sessionen löper ut, dvs du har varit inloggad men inaktiv i mer än 60 minuter, måste du logga in på nytt.

Som standard känner din webbläsare till din inloggning i 10 dagar, efter detta behöver du logga in i MediusGo på nytt.

Glömt ditt lösenord?

Om lösenordet glömts bort kan man klicka på länken Glömt ditt lösenord? längst ner på formuläret.

I fältet Mailadress fyller du i den e-postadress du använder för att logga in och klicka sedan på Skicka.

Ett mail med en länk skickas till den mailadress som finns registrerad i systemet, dvs den adress dit Du får mail om att Du har fakturor att handlägga. Klicka på länken och Du kommer till en sida där Du anger ditt nya lösenord.

Utloggning

Som standard blir du utloggad ur systemet om du varit inaktiv i mer än 60 minuter eller varit inloggad i mer än 10 timmar.

Om du har valt alternativet Håll mig inloggad på inloggningssidan finns det två sätt att avsluta:

• För att stänga fönstret utan att logga ut stänger man fliken i webbbläsaren och nästa gång du surfar in på sidan kommer du att loggas in automatiskt.
  • För att logga ut klickar du på knappen Logga ut
    Du kommer då tillbaka till inloggningssidan.

Om du inte bockat i Håll mig inloggad  loggar du ut genom att klicka på knappen Logga ut, därefter visas inloggningssidan på nytt.