Flöde för orderfakturor

Om orderfaktura felaktigt har inkommit till Ankomstregistrering

Om en orderfaktura har hamnat i Ankomstregistrering för att formatet på ordernumret är felaktigt eller att ordernr saknas och du vill flytta den till Kontrollera order gör så här:

1. Lägg in/justera ordernumret i fakturahuvudet och spara fakturan.
  2. Skicka fakturan vidare och välj Kontroll mot inköpsorder som destination överst i formuläret. Meddelande måste anges om orsaken till att fakturan flyttas till ordermatchningsflödet.
  3. Skicka fakturan vidare med klick på Skicka.

När orderfakturan startas om så genomgår den automatisk matchning och presenteras i kön Kontrollera order.

Om omkostnadsfaktura felaktigt har inkommit till Kontrollera order

På motsvarande sätt som ovan, redigera eventuellt inköpsordernumret i fakturahuvudet och skicka fakturan vidare, välj Omkostnadsflöde på skickaformuläret. Meddelande måste anges om orsaken till att fakturan flyttas till omkostnadsflödet. Klicka därefter på Skicka-knappen.

Skicka faktura vidare till inköpare för utredning/kontroll och beslut om justering

Som inköpare kan man matcha och jobba med artikelraderna, trots att fakturahuvudet är låst.

Möjlighet finns att konfigurera MediusGo så att en matchad faktura i kön Kontrollera order kan skickas vidare till steget Inköpare och aktuell inköpsansvarig som då kan ta över och göra detaljerade bedömningar/beslut mm. för hur en faktura ska matchas eller justeras.

För sådan faktura - välj Skicka och destinationen Inköpare:

Orderns inköpare är förvald som adressat och klicka på OK för att skicka fakturan till inköparen, det är även möjligt för inköparen att på motsvarande sätt returnera en faktura tillbaka till kön Kontrollera order.

Hur ni lägger till mottagare som valbara Inköpare kan ni läsa i artikeln Administration av ordermatchning

Matcha i utredningskön

Det finns möjlighet att aktivera funktionalitet för att man skall kunna matcha fakturor i utredningskön.

Detta underlättar hanteringen, då man inte längre behöver skicka tillbaka en faktura till Kontrollera order i de fall det bara behövs en enklare korrigering på artikelraderna. Registrera ett ärende i vår kundportal om ni vill veta om detta är möjligt att aktivera hos er.