Söka orderrader

För att få mer information om en artikel kan man öppna formuläret Sök order med fler kolumner, vilka kolumner som visas baseras på vilket inköpssystem som används och bestäms i administrationsverktyget (Systemkonfiguration-Import-Inköpsintegration-Artikelrad order) vid uppsättning av systemet.

Dubbelklicka i något fält på artikelraden för att öppna ett sökformulär/artikelradsindex för att söka orderrader. Det värde man dubbklickar på blir det värde som systemet söker på. Klickar man på den nedersta tomma artikelraden så är det fakturahuvudets ordernr som blir valt som standard.

Rutorna under kolumnrubrikerna fungerar som filter för sökresultatet.

Sökning på flera ordernummer samtidigt

För att söka på flera ordernr samtidigt kan sökformuläret även öppnas genom att bocka i kryssrutan till vänster om någon/några av artikelraderna och sedan gå till droplisten Välj radaktivitet och välja Artikelradsindex, sökningen görs då på samtliga ordernr på de förbockade raderna.

Lägg till artikelrad

1. Markera de rader som hör till fakturan genom att bocka i kryssrutan till vänster på raden.
  2. Välj därefter hur befintliga artikelrader ska hanteras och klicka på OK.
    • Lägg till och ersätt valda rader
      Ersätter de markerade artikelraderna på fakturan med den/de nya som markerats i sökresultatet.
    • Behåll befintliga artikelrader på fakturan
      Alla rader på fakturan blir kvar, och de nya som markerats i sökresultatet läggs till längst ner.
    • Ersätt befintliga artikelrader på fakturan
      Alla befintliga rader på fakturan tas bort, och de nya som markerats i sökresultatet läggs till.