Skicka från attest - Administratörer

I denna artikel kan du läsa om de olika felmeddelanden som kan visas när en faktura attesterats och ska skickas vidare från attest till betalning. Har ni fått meddelande om en faktura som ligger kvar hos användaren kan ni följa den här  instruktionen för att enklast se vad användaren ser.

Första förslaget på åtgärd under varje rubrik är riktat till användare och finns även i artikeln Skicka från attest - Användare  men vi tar även upp dessa här då första åtgärden alltid bör vara att skicka fakturan enligt det attestreglemente ni redan satt upp.

Attesterat belopp är större än tillåtet, Max belopp per faktura är xxx

Summan av raderna som attestanten försöker godkänna är högre än "Högsta attestbelopp per faktura:" på rollen användaren tillhör.

Förslag på åtgärd:

1. Ta bort attestbocken på någon/några av raderna så beloppet kommer under gränsen, skicka fakturan till en annan attestant som antingen attesterar några rader eller hela fakturan (förutsatt att den användaren tillhör en roll som har högre belopp)
  2. Om det är så att fakturan inte kan/ska attesteras av någon annan gå till Organisation - Roller och ändra "Högsta attestbelopp per faktura:" på den roll användaren tillhör så att denna kan skicka fakturan vidare.

Överskridet belopp på xxx

Summan av beloppen på attesterade rader konterade med samma konto (1220) är högre än "Generellt attestbelopp:" på den roll användaren tillhör.

Förslag på åtgärd:

1. Ta bort attestbocken på någon/några av raderna så beloppet kommer under gränsen, skicka fakturan till en annan attestant som antingen attesterar några eller alla rader (förutsatt att den användaren tillhör en roll som har högre belopp).
  2. Kolla vilka roller som har attesträtt på respektive konto genom att gå till Attestreglemente - Attestregler enligt artikeln Vem har attesträtt?
  3. Om det är så att fakturan inte kan/ska attesteras av någon annan gå till Organisation - Roller och ändra "Generellt attestbelopp:" på den roll användaren tillhör så att denna kan skicka fakturan vidare.

Ingen attesträtt på Konto xxx

Användaren har inte attesträtt på någon eller några av raderna som ska attesteras. I detta fall gäller det raderna som konterats med Konto 5613.

Förslag på åtgärd:

1. Ta bort attestbocken på de raderna, klicka på Skicka, välj destinationen Attest och välj en av de användare som föreslås.
  2. Kolla vilka roller som har attesträtt på respektive konto genom att gå till Attestreglemente - Attestregler enligt artikeln Vem har attesträtt?
  3. Lägg till konto på den roll som ska ha attesträtten enligt artikeln Lägga till / ta bort attestvärden från roller

Ingen attesträtt på xxx

Om ni använder en annan atteststyrande dimension än konto kan ni få ett felmeddelande som anger dimension men saknar värde. Detta innebär att attesträtt saknas på de rader som inte har något kst angivet.

Förslag på åtgärd:

1. Ta bort attestbocken på de raderna, klicka på Skicka, välj destinationen Attest och välj en av de användare som föreslås.
  2. Kolla vilka Specialattestregler som finns för rader som saknar atteststyrande värde samt vilka roller som har behörighet till dessa.
  3. Lägg upp en eller flera Specialattestregler för rader som saknar atteststyrande värde.

Överskridet belopp på attestundantag xxx

Den specialattestregel som ger attesträtt på någon/några rader är på ett lägre belopp än vad som attesterats.

Förslag på åtgärd:

1. Ta bort attestbocken på någon/några av raderna så beloppet kommer under gränsen, skicka fakturan till en annan attestant som antingen attesterar några eller alla rader (förutsatt att den användaren tillhör en roll som har högre belopp).
  2. Kolla vilka Specialattestregler som finns för fakturans kontering samt vilka roller som har behörighet till dessa.
  3. Ändra eventuellt beloppet på aktuell specialattestregel eller skapa upp en ny specialattestregel som täcker konteringen.

Attesterat belopp är större än tillåtet på rader med samma signatur för sakgranskning och attest. Max belopp per faktura är xxx

Ni har en beloppsgräns på hur stora belopp en användare kan både sakgranska och attestera, denna gräns har överskridits.

Förslag på åtgärd:

1. Ta bort attestbocken på någon/några av raderna så beloppet kommer under gränsen, skicka fakturan till en annan attestant som attesterar övriga rader.
  2. Om beloppsgränsen ni satt är felaktig kan den ändras via parametern MaxInspectAndAttestAmount som finns under Systemkonfiguration - Systeminställningar - Funktioner. Leta upp parametern och ändra beloppet.

Attesträtt saknas på en eller flera rader

Om användaren attesterar fakturan via buntfunktionen och får meddelandet "Attesträtt saknas på en eller flera rader" innebär det att användaren inte har attesträtt på alla konteringsrader.

Förslag på åtgärd

1. Öppna fakturan och bocka i attestrutan på de rader du ska attestera. Klicka sedan på Skicka och välj en annan mottagare i steget attest som kan attestera övriga rader.
  2. Kolla vem som har attesträtt på aktuell kontering, enligt artikeln Vem har attesträtt? Om användaren har attesträtt på värdet kolla då om konteringsraderna överstiger någon beloppsgräns.
  3. Skicka fakturan till en annan attestant eller lägg till attesträtt på de konteringsrader användaren inte kan attestera.