Lägga till / ta bort attestvärden från roller

Det finns olika sätt att lägga till och ta bort attesträtt för användare. Det enklaste är att göra allt på rolformuläret när ni skapar en roll men om ni redan har färdiga roller, och behöver lägga till värden för dessa roller att attestera, kan ni gå till Attestreglemente - Attestregler.

Lägg till attestvärden på befintliga roller

1. Gå till Attestreglemente - Attestregler och klicka på Visa.
  2. Markera de värden som är aktuella i listan,
    • Använd Ctrl/Shift för att markera flera värden samtidigt.
    • Filtrera listan genom att skriva i rutorna ovanför respektive kolumn.
  3. Klicka på knappen Lägg till... ovanför listan

I formuläret som visas:

1. Markera aktuell roll som ska ges attesträtt på de valda värdena i listan Valbara roller
  2. Välj attestbelopp, vi rekommenderar att ni alltid använder Generellt belopp.
  3. Lägg till rollen i listan för Valda roller genom att markera rollen och klicka på knappen >.

Listorna kan filtreras på med hjälp av rutorna ovanför respektive kolumn.

Ta bort attestbehörig roll från ett konto

1. Gå till Attestreglemente - Attestregler och klicka på Visa.
  2. Markera de värden som är aktuella i listan,
    • Använd Ctrl/Shift för att markera flera värden samtidigt.
    • Filtrera listan genom att skriva i rutorna ovanför respektive kolumn.
  3. Klicka på knappen Ta bort... ovanför listan

I formuläret som visas:

1. Markera de roller som ska vara kvar på de aktuella kontona i listan Valda roller.
  2. Flytta dessa till listan för Valbara roller genom att klicka på < knappen. I rutan för Valda roller ska alltså de roller som ska tas bort ligga.
  3. Klicka på Spara och rollen/rollerna tas bort från alla markerade värden.

Listorna kan filtreras på med hjälp av rutorna ovanför respektive kolumn.