Konteringsförslaget innehöll felaktiga konteringsrader

Typ av meddelande: Detta är ett internt meddelande för MediusGo.

Orsak: Konteringsförslaget stämmer inte överens med uppsatta konteringsregler.

Åtgärd

1. Gå till Administrationsverktyget - Verksamhetsregler - Konteringsförslag.
  2. Öppna det aktuella konteringsförslaget.
  3. Jämför så att kontoplanens (Basregister - Kontoplan) tvingande fält på angivna konton har värden angivna på konteringsförslaget
  4. Jämför så att konteringsförslaget stämmer överens med regler uppsatta under Verksamhetsregler - Konteringsregler.
  5. Kolla i kodplanen (Basregister - Kodplan) om de värden som använts vid konteringen har ett giltig datum i fältet Datum till, om inte ändra det datumet till ett som ligger framåt i tiden. Om båda datumfälten på ett värde är tomma behöver inget datum läggas till.

Alternativ åtgärd

1. Gå till Systemkonfiguration - Systeminställningar - Funktioner.
  2. Öppna parametern AllowIncompleteAllocationProposal och sätt denna till Ja.
    Parametern ger möjlighet att skapa ofullständiga konteringsförslag, dvs utelämna tvingande fält för att fylla i dessa manuellt.

Om detta inte löser problemet så kontakta oss på MediusGo Kundcenter direkt via supportknappen på fakturan eller via kundportalen.