Korttransaktioner - Företaget har betalansvar

När du gör ett köp med företagskortet skickas transaktionen till MediusGoExpense under natten, och en utläggsrapport skapas automatiskt upp under Ej inskickade utläggsrapporter

Rapporten som skapats upp under Ej inskickade utläggsrapporter fylls på med månades kortköp och går inte att skicka in förrän företagskortfakturan från banken kommit.

Du behöver nu komplettera dina kortköp med bild på kvitto.

Klicka på rapporten som ligger under Ej inskickade utläggsrapporter, där syns tydligt hur många utlägg/korttransaktioner rapporten innehåller.

Klicka på de utlägg som visar att de behöver kompletteras.

Klicka sedan på kamerasymbolen, välj Ta bild och komplettera transaktionen med en bild på ditt kvitto.

Det går också att hämta en bild från telefonens bildbibliotek alternativt från tjänsten Sparakvittot.

(Arbetar du i webben lägger du till en bild på ditt kvitto från din dator i rutan Underlag för utlägg.)

Bilden tolkas automatiskt, så förutom den redan förifyllda kortköpsinformationen (beskrivning, datum, belopp, moms och valuta) sätts nu också en utläggskategori.

Kontrollera att appen tolkat ditt kvitto korrekt och komplettera eller ändra om det behövs.

Glöm ej att klicka på Spara när du är klar.

När fakturaperioden är avslutad och fakturan har kommit, låses rapporten upp och du kan skicka in din utläggsrapport som då matchar fakturan.