Visa/redigera dokument

Vid klick på en rad i träfflistan öppnas aktuellt dokument, följande formulär visas:

Version

Aktuell version visas samt om andra versioner finns kan dessa väljas via droplistan.

Flersidiga dokument - bläddring

För dokument som innehåller flera olika filer framgår detta av sidoanvisningen

Bläddra mellan filerna med hjälp av pilknapparna.

Låsta dokument

När en användare har ett dokument öppet är det låst för redigering för andra användare för att undvika att två personer gör ändringar i samma dokument samtidigt. Låsning av dokument kan även ligga kvar i de fall användaren blivit utloggad pga inaktivitet. I dessa fall kan man använda knappen Lås upp för att öppna dokumentet för redigering igen. OBS! var noga med att kolla att användaren för närvarande inte jobbar med dokumentet.

Stäng öppnat dokument

Öppnat dokument stängs via knappen Stäng uppe till höger.

Redigera dokument

Uppdatera data och lägg till flera bilder/filer

Gör eventuella ändringar direkt i befintliga fält. Fält som är gula är skrivskyddade och går inte att ändra på.

För att lägga till ytterligare filer till aktuellt dokument, klickar man på knappen Bläddra... (för att välja fil) och sedan Lägg till för att lägga till filen.

En lokal kopia av aktuellt dokument kan sparas ner, förutsatt att användaren har behörighet, via knappen Ladda ner fil.

Spara ändringar genom att klicka på knappen Spara uppe till vänster. Det ändrade dokumentet utgör då en ny version.

Deadlinefält

När mailpåminnelse inte längre ska skickas från ett dokument raderar du datumet i det fältet.

Läs mer om deadlinefält här