Skicka från attest - Användare

I denna artikel kan du läsa om de olika felmeddelanden som kan visas när en faktura attesterats och ska skickas vidare från attest till betalning.

Attesterat belopp är större än tillåtet, Max belopp per faktura är xxx

Summan av raderna som du försöker godkänna är högre än "Högsta attestbelopp per faktura:" på rollerna du tillhör.

Förslag på åtgärd:

1. Ta bort din attestbock på någon/några av raderna så beloppet kommer under gränsen, skicka fakturan till en annan attestant som antingen attesterar några rader eller hela fakturan (förutsatt att den användaren tillhör en roll som har högre belopp)
  2. Meddela er administratör enligt beskrivningen nedan.

Överskridet belopp på xxx

Summan av beloppen på de attesterade rader konterade med samma konto (1220) är högre än "Generellt attestbelopp:" på rollerna du tillhör.

Förslag på åtgärd:

1. Ta bort din attestbock på någon/några av raderna så beloppet kommer under gränsen, skicka fakturan till en annan attestant som antingen attesterar några eller alla rader (förutsatt att den användaren tillhör en roll som har högre belopp).
  2. Meddela er administratör enligt beskrivningen nedan.

Ingen attesträtt på Konto xxx

Du har inte attesträtt på någon eller några av raderna som ska attesteras. I detta fall gäller det raderna som konterats med Konto 5613.

Förslag på åtgärd:

1. Ta bort attestbocken på de raderna, klicka på Skicka, välj destinationen Attest och välj en av de användare som föreslås.
  2. Meddela er administratör enligt beskrivningen nedan.

Ingen attesträtt på xxx

Om ni använder en annan atteststyrande dimension än konto kan ni få ett felmeddelande som anger dimension men saknar värde. Detta innebär att attesträtt saknas på de rader som inte har något kst angivet.

Förslag på åtgärd:

1. Ta bort attestbocken på de raderna, klicka på Skicka, välj destinationen Attest och välj en av de användare som föreslås.
  2. Meddela er administratör enligt beskrivningen nedan.

Överskridet belopp på attestundantag xxx

Den specialattestregel som ger dig attesträtt på någon/några rader är på ett lägre belopp än vad du attesterat.

Förslag på åtgärd:

1. Ta bort din attestbock på någon/några av raderna så beloppet kommer under gränsen, skicka fakturan till en annan attestant som antingen attesterar några eller alla rader (förutsatt att den användaren tillhör en roll som har högre belopp).
  2. Meddela er administratör enligt beskrivningen nedan.

Attesterat belopp är större än tillåtet på rader med samma signatur för sakgranskning och attest. Max belopp per faktura är xxx

Ni har en beloppsgräns på hur stora belopp en användare kan både sakgranska och attestera, denna gräns har överskridits

Förslag på åtgärd:

1. Ta bort din attestbock på någon/några av raderna så beloppet kommer under gränsen, skicka fakturan till en annan attestant som attesterar övriga rader.
  2. Meddela er administratör enligt beskrivningen nedan.

Attesträtt saknas på en eller flera rader

Om du attesterar fakturan via buntfunktionen och får meddelandet "Attesträtt saknas på en eller flera rader" innebär det att du inte har attesträtt på alla konteringsrader.

Förslag på åtgärd

1. Öppna fakturan och bocka i attestrutan på de rader du ska attestera. Klicka sedan på Skicka och välj en annan mottagare i steget attest som kan attestera övriga rader.
  2. Meddela er administratör enligt beskrivningen nedan.

Meddela er administratör

Att tänka på!

Om er organisation tagit fram rutiner för hur ni ska hantera dessa situationer är det givetvis detta som gäller. Tillvägagångssättet nedan är bara ett förslag om sådana rutiner saknas.

Om du är säker på att det trots allt är du som ska attestera fakturan eller om du inte vet hur den ska hanteras, kontakta er administratör.

Enklast är att följa dessa steg i bilden nedan:

1. Öppna meddelanden på fakturan genom att klicka på pratbubblan.
  2. Skriv @ och namnet på den du ska kontakta (systemet föreslår möjliga mottagare).
    Beskriv problemet och felmeddelandet du får.
  3. Klicka på pilen för att skicka meddelandet.
  4. Låt fakturan ligga kvar i din kö.