Skicka till attest - Användare

I denna artikel kan du bl.a. läsa om de olika felmeddelanden som kan visas när en faktura skickas till attest.

Attest är inte valbart på Skickaformuläret

Om alternativet Attest inte finns som valbar destination på Skicka-formuläret, titta under rubriken Ogiltiga destinationer så står anledningen där.

• Hela fakturabeloppet måste konteras

Hela fakturabeloppet har inte konterats på fakturan, det finns ett belopp kvar att kontera antingen ute till höger eller i beloppsfältet på sista raden.

Förslag på åtgärd

1. Kontera det kvarvarande beloppet och prova sedan att skicka igen.
  2. Skicka fakturan till Utredning

• Alla konteringsrader är inte sakgranskade

Det finns konteringsrader på fakturan som inte sakgranskats.

Förslag på åtgärd:

1. Kolla att du bockat i sakgranskningsrutan på alla rader du granskat.
  2. Om det finns rader du inte ska sakgranska skicka då fakturan till en annan mottagare i steget Sakgranskning

• Ingen användare har attesträtt

Det finns ingen användare som har attesträtt på de konteringsrader som finns på fakturan.

Förslag på åtgärd

1. Kontakta er administratör.

Personen jag vill skicka till är inte valbar som mottagare.

De som är valbara som mottagare i attest är de som har attesträtt på den kontering som finns på fakturan, saknar du någon är det för att de inte har attesträtt i er nuvarande uppsättning.

Förslag på åtgärd

1. Skicka fakturan till någon av de valbara mottagarna.
  2. Kontakta er administratör.

För många möjliga attestmottagare

Om du attesterar fakturan via buntfunktionen och får meddelandet "För många möjliga attestmottagare" innebär det att systemet inte vet vem fakturan ska skickas till.

Förslag på åtgärd

1. Öppna fakturan genom att klicka på det blå fakturanumret i listan. Klicka på Skicka och välj den användare som ska vara mottagare.

Kontakta er administratör

Att tänka på!

Om er organisation tagit fram rutiner för hur ni ska hantera dessa situationer är det givetvis detta som gäller. Tillvägagångssättet nedan är bara ett förslag om sådana rutiner saknas.

Om du inte vet hur en faktura ska hanteras, kontakta er administratör.

Enklast är att följa dessa steg i bilden nedan:

1. Öppna meddelanden på fakturan genom att klicka på pratbubblan.
  2. Skriv @ och namnet på den du ska kontakta (systemet föreslår möjliga mottagare).
    Beskriv problemet och felmeddelandet du får.
  3. Klicka på pilen för att skicka meddelandet.
  4. Låt fakturan ligga kvar i din kö.