Parallella mottagare

I MediusGo kan fakturorna skickas till flera mottagare samtidigt, till skillnad från pappersbaserad fakturahantering där fakturorna går från person till person (seriellt).

Fakturor som skickas till flera mottagare visas för alla mottagare samtidigt. Öppningen och behandlingen av fakturan kan dock inte göras exakt samtidigt av de parallella administratörerna.

För att skicka fakturor till parallella adressater markeras flera adressater i listan över valbara adressater på Skicka-formuläret.

Hur kan jag se att fakturan ligger hos flera adressater?

Sektionen Historik

I sektionen Historik i fönstren Arbetskö och Fakturafönster kan du se adressaterna i varje steg. Läs mer om sektionen Historik i artikeln Historik.

Sökresultat

Om du söker efter fakturor kan du se ordet "Flera" i adressatkolumnen och när du håller muspekaren över det kan du se de användare som har fakturan i sin kö.

Bunthantering

Om du i Arbetsköfönstret markerar en ruta för bunthantering på fakturor som har flera adressater kommer knappen Inte min att aktiveras.

Läs mer om Bunthantering i artikeln Bunthantering.

Regler för att skicka fakturor vidare

Följande regler gäller när Du skickar fakturor som finns hos flera samtidiga adressater i samma steg:

Nästa steg

Fakturan skickas inte till nästa steg förrän alla adressater har vidarebefordrat den.

Sist att öppna/hantera fakturan

Endast för den sista användaren som öppnar och hanterar fakturan gäller regeln att fakturan måste vara klar (helt granskad, helt godkänd) innan den kan vidarebefordras.

Inte min

I Arbetsköfönstret finns knappen Inte min. Denna används för att enkelt ta bort fakturor som du inte ska behandla utan att behöva öppna dem. Bocka i rutan till vänster på raden så aktiveras knappen. Klicka på knappen och fakturan försvinner från din personliga kö men finns kvar för behandling av andra mottagare.

Skicka-alternativet "Ingen åtgärd"

Alternativet "Ingen åtgärd" är tillgängligt på fakturor som skickas till flera samtidiga mottagare. OBS! - inte för den som sist behandlar fakturan, eller om du hanterat fakturan i ett tidigare steg.

Syftet är att om en person har fått fakturan felaktigt och inte vet vem som ska hantera den så kan han välja skicka-alternativet "Ingen åtgärd" för att "bli av" med fakturan som har andra samtidiga administratörer.

Prioriterade skicka-alternativ

Om en av flera samtidiga användare väljer att skicka fakturan till Utredning tas den automatiskt bort från alla andra användare. Samma regel gäller om en av flera samtidiga användare väljer att skicka fakturan i retur till föregående steg i arbetsflödet.