Vem föreslås som mottagare

När en faktura skickas finns det flera saker som styr vilka som är föreslagna som mottagare på Skicka-formuläret.

Till sakgranskning

Referens

Det kan vara en referens på fakturan som är kopplad till en viss användare i referensregistret.

Referensen på fakturan kan matcha en viss användares signatur i MediusGo.

Läs mer om referenser i artikeln Fakturareferenser.

Flödesmall

Det kan vara en flödesmall på konteringsförslaget som använts. Läs mer om detta i artikeln Konteringsförslag.

Flödesmall kan också väljas på Skicka-formuläret och då föreslås automatiskt användaren i mallen.

Läs mer om detta i artikeln Skicka fakturan vidare.

Dimensionstillhörighet på användare

Det kan finns dimensionstillhörighet på en viss användare så att konteringen av fakturan styr.

På användarformuläret, under Användaregenskaper på bolag, finns två flikar med rubriken Dimensionstillhörighet.

Om fakturans kontering matchar något av värdena på dessa flikar kommer aktuell användare föreslås som sakgranskare.

Läs mer om detta i artikeln Lägga upp ny användare.

Till attest

Chef

Användraens angivna chef föreslås automatiskt som attestant. Chef anges i administrationsverktyget under Organisation-Användare, läs mer om detta i artikeln Lägga upp ny användare

Attesthierarki

Om attesthierarki används föreslås den attestant som har attesträtt i nästa steg.