Betalningsspärr

Det finns en möjlighet att märka upp fakturor med en betalspärr i de fall fakturan inte ska betalas. Detta görs genom att klicka på knappen  överst i fakturafönstret.

När spärren är aktiverad blir knappen röd.

Det skiljer sedan mellan olika ekonomisystem hur och om betalspärr hanteras. Vill ni veta om ert ekonomisystem hanterar betalspärr kontakta oss genom att registrera ett supportärende i kundportalen så kollar vi det.

Aktivera funktionen Betalspärr

För att knappen Betalningsspärr ska vara aktiv gör så här:

1. Aktivera parametern UsePaymentBlock i administrationsverktyget under Systemkonfiguration - Systeminställningar - Funktioner.
  2. Gå till Rollformuläret och bocka i alternativet "Behörig att betalspärra en faktura" på fliken Övriga behörigheter på de bolag som är aktuella.