Valbara mottagare i attest

Alla användare som har attesträtt på den kontering som finns på fakturan finns valbara som mottagare i steget attest på Skicka-formuläret.

Chef

När en faktura skickas från sakgranskning till attest föreslås som mottagare den användare som är vald som chef för sakgranskaren på dennes användarformulär, under förutsättning att chefen har attesträtt.

Flödesmallar

Flödesmallar kan sättas upp för attestflödet om flera personer har samma attesträtt men vissa fakturor ska attesteras av specifika personer. Flödesmallen väljs då på Skicka-formuläret eller genom konteringsförslaget och dess attestanter föreslås på Skicka-formuläret.

Att tänka på!

Flödesmallar ger inte rätt att attestera fakturor utan talar endast om till vem fakturan ska skickas.

Attestregler måste alltid sättas upp för att en person ska kunna attestera.

Gruppköer

Om flera användare hjälps åt att attestera fakturor kan en gruppkö skapas och fakturorna kan då skickas till den gemensamma kön istället för en enskild person. Attesträttigheter måste sättas upp för var och en som ska attestera fakturor i denna kö.

Att tänka på!

Tillgång till en gruppkö för attest ger endast användarna möjlighet att se fakturorna.

Attestregler måste alltid sättas upp för att en person ska kunna attestera.