Vem har attesträtt?

Under administrationsverktygets meny Attestreglemente - Attestregler visas vem som har attesträtt på vilka konteringsvärden.

Följande exempel utgår från att konteringsdimensionen Konto används för att styra attesträttigheterna på leverantörsfakturorna.

Visa värden i atteststyrande dimensioner

Klicka på Visa.

• Samtliga värden visas i listan, i vårt exempel Konton.
  • Listan kan filtreras på Värde eller Beskrivning med hjälp av rutorna ovanför respektive kolumn.
  • I listan visas även de värden med wildcards som skapats på fliken Attesträttigheter på rollformuläret.

Visa roller med attesträtt på ett givet konto

Markera ett konto i listan Värde och klicka på Visa ovanför kolumnen i mitten

• De roller som har attesträtt på kontot visas i listan Roller med attesträttigheter på valt attestvärde.
  • Beloppet rollen får attestera visas inom parentesen som tal eller som obegränsat.
  • Listan kan filtreras med hjälp av rutorna ovanför respektive kolumn.

Visa användare som tillhör respektive roll

Markera aktuell roll och användare som tillhör rollen visas direkt i listan Användare tillhörande markerad roll.

• Listan kan filtreras med hjälp av rutorna ovanför respektive kolumn.