Skapa faktura

Om ni har en faktura ni snabbt vill ha in i systemet kan ni använda vår egen tjänst Capture för att tolka och verifiera fakturan.

Det enda ni behöver är en PDF-fil med fakturan.

Kön Verifiering

För att använda Capture behöver ni tillgång till kön Verifiering, om ni inte ser den bland övriga köer i arbetsköfönstret kan det bero på två saker:

• Kön är dold för att den är tom
    Klicka på för att visa tomma köer.
  • Ingen av dina roller har behörighet till kön
    1. Gå till Administrationsverktyget - Organisation - Roller och öppna den roll som ska ha tillgång till kön.
    2. Klicka på fliken Rollens köer i den övre delen av formuläret.
    3. Leta upp kön Verify i den vänstra kolumnen och flytta över den till den högra.
    4. Spara och stäng rollen.
    5. Uppdatera arbetsköfönstret.

Skicka in fakturan till Capture

1. Klicka på kön Verifiering.
  2. Klicka på E-postadresser Capture.
  3. Kopiera e-postadressen för det bolag fakturan tillhör genom att klicka på  längst till höger på raden.
  4. Skicka ett mail till den adressen med fakturabilden som bilaga.
  5. Vänta 3-5 minuter.
  6. Gå tillbaka till kön Verifiering och fakturan ska nu ligga där.
  7. Öppna fakturan genom att klicka på raden.

Verifiera fakturan i Capture

När du öppnat fakturan kommer du till Verifieringsfönstret, vars olika delar du kan läsa mer om i artikeln Verifieringsfönstret.

Till höger av fönstret finns de fält som tolkas på fakturan.

Välj leverantör

Första gången du får in en faktura från en leverantör i bolaget så behöver du söka fram leverantören. Detta kan göras på tre sätt - alla med fritext.

• Leverantörsnamn
  • Bankgiro/Plusgiro/Huvudsakliga betaluppgifter
  • LeverantörsID i MediusGo

Nästa gång en faktura kommer från denna leverantören kommer MediusGo Capture att känna igen den och automatiskt matcha bilden till rätt leverantör.

Övriga värden

Om du vill ändra eller lägga till något värde gör så här:

1. Ställ markören i det fält du vill ändra.
  2. Håll in Ctrl och rita en ruta runt rätt värde.
  3. Bekräfta med Tabb eller Enter.

Mer information om att verifiera fakturor hittar du i artikeln Verifiera faktura.

Skicka in fakturan för hantering

När du är nöjd med informationen i fälten klickar du på Send to workflow eller trycker Ctrl+Enter.

Fakturan går direkt till Ankomstregistrering eller till användare beroende på de inställningar ni har i systemet.

Vill ni veta mer om Capture finns fler artiklar och filmer om detta under MediusGo Capture i kundportalen.