Makulera/Annullera faktura

Om en faktura kommit in felaktigt i systemet och ska tas bort eller startas om måste den först makuleras/annulleras. Makulering av en faktura kan göras i Leverantörsregistrering och Ankomstregistrering och annullering kan göras i Utredning.

Instruktioner för hur en faktura startas om finns i artikeln Starta om faktura.

Makulera faktura

En faktura kan makuleras innan den kommit in i flödet så detta kan göras i Ankomstregistrering och Leverantörsregistrering.

För att makulera fakturan gör man så här:

1. Öppna fakturan.
  2. Klicka på Skicka.
  3. Välj destinationen Makulera.
  4. Skriv ett meddelande.
  5. Klicka på Skicka..

Annullera faktura

En faktura som kommit in i flödet och ska tas bort ur systemet måste först skickas till Utredning.

För att annullera fakturan gör man så här:

1. Öppna fakturan i Utredning.
  2. Klicka på Skicka.
  3. Välj destinationen Annullera.
  4. Skriv ett meddelande.
  5. Klicka på Skicka.

Det kan vara så att annulleringen av fakturan av tekniska skäl inte går igenom när stegen ovan genomförs och ni får då ett felmeddelande i MediusGo.

Ni måste då göra detta i två steg:

1. Säkerställ att fakturan är annullerad i ert ekonomisystem.
  2. Genomför steg 1-4 ovan igen och markera rutan "Uppdatera ej ekonomisystemet" under Ytterligare åtgärder, innan Du klickar på Skicka.