Leverantörsregistrering

Allmänt

Till detta steg inkommer fakturor som vid import till systemet inte kan matchas mot en leverantör i leverantörsregistret.

Orsaken till detta kan vara något av följande:

• Leverantören är ny och finns inte upplagd i leverantörsregistret. Första gången en faktura inkommer från en ny leverantör märks den upp med etiketten Ny leverantör i arbetsköfönstret.
  • Leverantörens id är feltolkat och träff har därför inte kunnat matchas.

Koppla leverantör

Öppna en faktura i kön Leverantörsregistrering genom att klicka på kön och därefter på en faktura i denna kö.
Expandera sektionen Fakturauppgifter och följande information visas:

Börja skriva in namn eller leverantörsnummer på den leverantör som ska användas och välj i listan som kommer upp.

Factoringbolag

Om den leverantör du väljer är ett factoringbolag visas ett meddelande om detta och en till ruta öppnas till höger.

Välj den egentliga leverantören för fakturan och klicka på Skicka.

Om du felaktigt väljer ett factoringbolag skriver du bara in en ny leverantör i den vänstra rutan.

Flera leverantörer matchar

Om flera leverantörer matchar visas en lista med de leverantörer som är aktuella.

Klicka på en leverantör i listan för att välja den.

Spärrade leverantörer

Om en leverantör är spärrad i leverantörsregistret kommer den att fastna i leverantörsregistreringen med ett meddelande.

För att fakturan ska kunna skickas in i flödet måste Du bocka i rutan Godkänn innan Du klickar på Skicka.

Skicka fakturan vidare

När leverantör är kopplad kan fakturan skickas vidare. Klicka på knappen Skicka uppe till höger och följande visas:

För att skicka fakturan vidare - välj Godkänn och klicka därefter på OK.

Makulera faktura

Om fakturan ska makuleras görs detta via alternativet Makulera, på skicka-formuläret (innebär att den tas bort från arbetsflödet och vidare handläggning, den finns dock kvar och går att söka i systemets sökfunktion).
Vid val att makulera fakturan kräver systemet att ett meddelande skrivs där orsak till makuleringen anges.