Ändra lösenord

Observera!

Denna artikel gäller inte om ni loggar in via "https:/ /app.mediusgo.com" eller "https:/ /[xxxxx].ascendo.se".

För er är det enda sättet att byta lösenord att använda länken Glömt ditt lösenord? på inloggningssidan.

Om ni loggar in via attestera.nu eller invoiceattest.nu finns det flera olika sätt att ändra lösenordet om så behövs.

För användare

Inställningsformuläret

Klicka på Inställningar i den svarta kolumnen till höger och välj fliken Övrigt. Klicka på knappen Ändra lösenord, fyll i formuläret med ett nytt lösenord och klicka på Spara.

Inloggningssidan

Om parametern UsePasswordReset i administrationsverktyget är aktiverad så finns det en länk på inloggningssidan som heter Glömt lösenordet?. Klicka på länken och du kommer till en sida där du ska ange både användarnamn och e-postadress. Av säkerhetsskäl måste du ange den e-postadress som finns registrerad i MediusGo, dvs den adress dit du får mail om nya fakturor att handlägga.

Du får sedan ett mail med en länk, genom att klicka på den länken kommer du till en sida där du kan ange ett nytt lösenord och logga in.

För administratörer

I administrationsverktyget finns det två olika sätt att ge en användare ett nytt lösenord.

Det enklaste är att gå till Organisation - Användare och klicka på Visa. Leta rätt på aktuell användare i listan, skriv in ett nytt lösenord direkt i fältet Byt lösenord och klicka på Spara.

Ett andra alternativ är att klicka på användaren för att öppna formuläret och där skriva in ett nytt lösenord i fältet Lösenord. Vill du tvinga användaren att själv välja ett eget lösenord finns här möjligheten att bocka i rutan Engångslösenord. Detta innebär att det öppnas ett formulär för att byta lösenord första gången användaren loggar in.