In- och Utloggning

Inloggning i MediusGo ser olika ut beroende på vilken plattform ni kör på.

Observera!

Loggar ni in via URLen "https://[xxxxx].ascendo.se" använder ni azure-plattformen och läser mer om inloggning i artikeln In- och utloggning i Azure

Loggar ni in via en url som slutar på attestera.nu eller invoiceattest.nu läser ni mer om den inloggningen här nedan.

Inloggning

Inloggning till MediusGo sker via webbläsare på angiven adress, där följande fönster visas:

Ange användarnamn och lösenord och klicka på Logga in-knappen.

Håll mig inloggad

Genom att kryssa i rutan Håll mig inloggad kommer du att kunna stänga applikationen utan att logga ut och därigenom snabbt kunna öppna den igen. Se mer nedan under rubriken Utloggning. Om sessionen löper ut, dvs du har varit inloggad men inaktiv i mer än 60 minuter, måste du logga in på nytt.

Som standard känner din webbläsare till din inloggning i 10 dagar, efter detta behöver du logga in på nytt i MediusGo.

Glömt lösenord

Om lösenordet glömts bort kan man klicka på länken Glömt lösenordet? under inloggningsrutorna. För att denna länk ska visas krävs det att systemparametern UsePasswordReset är aktiverad i administrationsverktyget.

Fyll i användarnamn och den mailadress som finns registrerad i systemet, dvs den adress dit Du får mail om att Du har fakturor att handlägga. Båda fälten måste fyllas i.

Klicka sedan på Skicka så får du ett mail med instruktioner om hur man ska gå tillväga.

Alternativa inloggningsmetoder

Beroende på hur MediusGo konfigurerats kan även inloggning ske med s.k. single sign-on, vilket innebär att ovanstående inloggningsfönster inte visas utan att användaren loggas in automatiskt med hjälp av den inloggning (användarnamn och lösenord) som gjorts till användarens PC mot nätverket.

Utloggning

Som standard blir du utloggad ur systemet om du varit inaktiv i mer än 60 minuter.

Om du har valt alternativet Håll mig inloggad på inloggningssidan finns det två sätt att avsluta:

• För att stänga fönstret utan att logga ut stänger man fliken i webbbläsaren och nästa gång du surfar in på sidan kommer du att loggas in automatiskt.
  • För att logga ut klickar du på knappen Logga ut längst upp i den svarta kolumnen
    Du kommer då tillbaka till inloggningssidan.

Om du inte bockat i Håll mig inloggad loggar du ut genom att klicka på knappen Logga ut uppe till höger

Därefter visas inloggningssidan på nytt