Hämta kontering från föregående faktura

I samband med kontering kan det vara bra att nyttja ett konteringsförslag som har används på samma leverantör men vid ett tidigare tillfälle.

Det finns två alternativ för att göra detta:

Skriv i kontofältet

Det ena sättet är att skriva Föregående i kontofältet och sen tabba eller trycka enter och konteringen från den senaste definitivbokade fakturan kopieras.

Öppna föregående faktura

Det andra sättet är att expandera sektionen Föregående fakturor i fakturafönstret och systemet visar de 20 senaste definitivbokade fakturorna från aktuell leverantör. Vill du använda en tidigare faktura klickar du på knappen Sök och kommer då till sökfönstret. Om du inte kan se sektionen Föregående fakturor klickar du på i den svarta menykolumnen.

Klicka på den faktura som du vill hämta kontering från.

Tryck på knappen Kopiera kontering och konteringsraderna från föregående faktura kopieras till aktuell faktura, aktuell fakturas fakturabelopp fördelas procentuellt på samma sätt som på den föregående fakturan.