Bokmärke för mobila gränssnittet

Observera!

Dessa instruktioner gäller om ni loggar in via xxxxx.ascendo.se

Loggar ni in via attestera.nu eller invoiceattest.nu finns instruktioner för detta i artikeln Lägg till ikon på hemskärmen

För att förenkla inloggningen i mobila gränssnittet är det möjligt att skapa ett bokmärke i den webbläsare du använder.

Det är inte möjligt att lägga en ikon på hemskärmen

Här nedan följer en kort instruktion i några enkla steg för hur du fixar detta på en enhet som använder Android eller en enhet som använder IOS.

Android – telefon – surfplatta

Använder Du en enhet med Android ser det lite olika ut beroende på vilken webbläsare och vilken version av denna som används. Här följer två exempel på hur det kan se ut i Chrome och i Samsungs standardwebbläsare "Internet".

Steg

Chrome

Samsungs standardläsare "Internet"

Steg 1

Öppna webbläsaren i din telefon eller surfplatta och fyll i adressen Du fått via mailutskicket märkt "Använder du din mobil". Klicka på OK och surfa in, du kommer precis som från din dator att komma till inloggningssidan.

Öppna webbläsaren i din telefon eller surfplatta och fyll i adressen Du fått via mailutskicket märkt "Använder du din mobil". Klicka på OK och surfa in, du kommer precis som från din dator att komma till inloggningssidan.

Steg 2Logga in med samma inloggningsuppgifter du använder på datorn (mailadress+lösenord).Logga in med samma inloggningsuppgifter du använder på datorn (mailadress+lösenord).
Steg 3Klicka på Stjärnan till höger på adressraden

Klicka på strecken i övre högra hörnet.

Steg 4

Klicka på prickarna i övre högra hörnet.

Klicka på ”Lägg till sida på”.

Steg 5

Klicka på ”Bokmärken” .

Klicka på "Bokmärken"

Steg 61. Klicka på prickarna till höger om det bokmärke du nyss skapade och välj "Redigera".

2. Redigera webbadressen så att den ser ut exakt som adressen du loggar in med, dvs ta bort texten "MobileMain.aspx"

Redigera webbadressen så att den ser ut exakt som adressen du loggar in med, dvs ta bort texten "MobileMain.aspx"

Steg 7

KLART! - Ett bokmärke finns nu som tar dig till MediusGo nästa gång du ska logga in.

IOS – IPHONE – IPAD

Steg 1

Öppna webbläsaren Safari i din telefon eller surfplatta och fyll i adressen Du fått i mailutskicket märkt "Använder du din mobil". Klicka på OK och surfa in, du kommer precis som från din dator att komma till inloggningssidan.

Steg 2

Logga in med samma inloggningsuppgifter du använder på datorn (mailadress + lösenord).

Steg 3

Klicka på  till höger om adressfältet.

Steg 4

Klicka på ”Lägg till bokmärke”.

Steg 5

Döp ditt bokmärke och spara det på lämplig plats

Steg 6

Leta upp ditt bokmärke och tryck på det så du får upp en meny.

Välj "Ändra"

Steg 7

Redigera adressen så att den ser ut exakt som den du loggar in med, dvs ta bort texten "MobileMain.aspx".

KLART! - Ett bokmärke finns nu som tar dig till MediusGo nästa gång du ska logga in.