Lägg till ikon på hemskärmen

Observera!

Dessa instruktioner gäller om ni loggar in via attestera.nu eller invoiceattest.nu

Loggar ni in via xxxxx.ascendo.se finns instruktioner för detta i artikeln Bokmärke för mobila gränssnittet.

För att kunna köra den mobila versionen av MediusGo i helskärmsläge så krävs det att du lägger till en ikon/genväg på hemskärmen. Därefter kör du alltid applikationen genom att klicka på den ikonen.
Här nedan följer en kort instruktion i några enkla steg för hur du fixar detta på en enhet som använder Android eller en enhet som använder IOS.

Android – telefon – surfplatta

Använder Du en enhet med Android ser det lite olika ut beroende på vilken webbläsare och vilken version av denna som används. Här följer två exempel på hur det kan se ut i Chrome och i Samsungs standardwebbläsare "Internet".

Steg

Chrome

Samsungs standardläsare "Internet"

Steg 1

Öppna webbläsaren i din telefon eller surfplatta och fyll i adressen Du använder för att logga in till MediusGo på din dator. Klicka på OK och surfa in, du kommer precis som från din dator att komma till inloggningssidan.

Öppna webbläsaren i din telefon eller surfplatta och fyll i adressen Du använder för att logga in till MediusGo på din dator. Klicka på OK och surfa in, du kommer precis som från din dator att komma till inloggningssidan.

Steg 2

Klicka på prickarna i övre högra hörnet.

Klicka på strecken i övre högra hörnet.

Steg 3

Klicka på ”Lägg till på startskärmen” .

1. Klicka på ”Lägg till sida på”.

---------

2. Klicka sedan på "Hemskärm"

Steg 4

Döp din ikon och klicka på "Lägg till".
Döp din ikon och klicka på "Lägg till".

Steg 5

Klicka på "Lägg till".

KLART! - En ikon är nu skapad på din hemskärm, kör MediusGo genom att klicka på den.

IOS – IPHONE – IPAD

Steg 1

Öppna webbläsaren Safari i din telefon eller surfplatta och fyll i adressen Du använder för att logga in till MediusGo på din dator. Klicka på OK och surfa in, du kommer precis som från din dator att komma till inloggningssidan.

Steg 2

Klicka på  till höger om adressfältet.

Steg 3

Klicka på ”Lägg till på hemskärmen”.

Steg 4

Döp din ikon och klicka på ”Lägg till” för att skapa ikonen/genvägen.

KLART! - En ikon är nu skapad på din hemskärm, kör MediusGo genom att klicka på den.