Integrationsspecifikation

Hansa

Funktionalitet

Preliminär bokning

Period- isering

Betal- spärr

OCR till ERP

Text på konteringsrad till ERP

Fakturabild till ERP

Bet.dat från ERP

Stöd för inköps order matchning

Stöd för 2 vägs matchning

Ja

Grunddata

Grunddata laddas initial med en komplett laddning av konfigurerade grunddatatabeller från Hansa till MediusGo. Stöd finns för Kont, Leverantör, Objekt och Momskoder.

Förändrade grunddata överförs automatiskt vid varje exekvering av integrationen. En ev. omladdning av hela register måste initieras från Hansa.

Bokningar

Vid varje exekvering av WFconnector så hämtas bokningar klara för överföring till Hansa från MediusGo. Bokningar läggs I överenskommet format på ftp plats som läses av Hansa.

När integrationskörning gjorts i Hansa så erhålls kvitto tillbaka till MediusGo alternativt om bokningen inte gått bra en feltext som talar om varför bokning misslyckats.

Övrig funktionalitet

Integrationen stödjer både preliminärbokning likväl som enbart definitvbokning. Bokningar som lämnar MediusGo är klara för betalning i Hansa. Ingen extra behandling i Hansa behövs.

Preliminär bokning sker både till huvudbok och leverantörsreskontra.

Integration stödjer även bokningar av kreditnotor och eventuell makuelering av tidigare gjord preliminärbokning. Även fakturor med 0 i belopp ska fungera.

För att få en bra hantering av moms så behöver modulen ”Taxes & Fees” i MedusGo användas. Hantering av t.ex. omvänd moms ska ske i MediusGo.

Notera att 3 av 8 möjliga objekt används av integrationen. (Objekt 6 för TaF indikatorer, Objekt 7 för ”Batch number” och Object 8 för ”BatchRowNumber”). Det innebär att endast 5 objekt kan användas av kund.

Inköpsorder

Stöd finns för överföring av inköpsorder från Hansa. Vid bokning tillbaka till Hansa uppdateras de värden som fakturerats. Lösningen kan också hantera så kallad 2 vägs matchning eller direktleverans där det inte finns någon inleverans utförd i Hansa.

Arkitektur, Exekvering och övrigt

Integrationen mellan Hansa och MediusGo följer den den standardarkitektur som Medius har för integrationer. Det innebär ett koncept som används av tusentals bolag varje dag vilket borgar för en lösning som är väl beprövad och enkel att installera och lämna support kring.

Integrationen är installerad på specifika integrationsservers och exekveras var 10:e/15:e minut mellan 07-22 varje dag i veckan. Integrationen utbyter xml filer via en specifik SFTP lösning med Hansa.

Lösningen är framtagen i samarbete med Applitron. I Hansa behöver man ha ”HAL-modulen” aktiv. Applitron kan svara på vad som behövs på Hansa sidan för att lösningen ska fungera ihop med MediusGo.

Förändringar i konfiguration och ev. behov av uppdatering av integrationsprogramvara kan hanteras via Medius integrationsportal av Medius personal. Alla förändringar av konfiguration loggas likväl som att integrationen i sig loggar all trafik. Möjligheter finns att köra integration med ”höjd loggnivå” som loggar mer detaljer. Exekveringsloggar sparas normalt 60 dagar med automatik och tas sedan bort.