Meddelanden

Meddelanden på fakturor visas i sektionen Meddelande i Arbetsköfönstret och Fakturafönstret och skrivs i sektionen Meddelande i Fakturafönstret.

Dessa sektioner kan visas/döljas genom att klicka på ikonen i den svarta menykolumnen.

Antalet befintliga användarmeddelanden indikeras i den röda cirkeln bredvid rubriken och antalet systemmeddelanden i den blå cirkeln:

De blå meddelandena till vänster är informationstext från systemet och de gula meddelandena till höger är information från användare eller grupper av användare i tidigare fakturasteg.

Det senaste systemmeddelandet visas även i fakturainformationen i ankomstregistreringen.

Skapa nytt meddelande

Vill du skriva ett meddelande till framtida mottagare av fakturan gör man detta i rutan under rubriken Skapa nytt meddelande och klickar därefter på knappen Lägg till. Det nya meddelandet läggs då överst i listan över meddelanden. Till texten tillför systemet  information om datum och vem som skrivit meddelandet. Texten journalförs och kan inte raderas.