Byte av leverantör

Om en faktura har kommit in i flödet med fel leverantör kan detta endast justeras i Ankomstregistreringen och Kontrollera order. Har fakturan kommit längre in i flödet måste den först skickas till Utredning och sedan startas om.

Byta leverantör

För att byta leverantör på fakturan i Ankomstregistreringen/Kontrollera order öppnar man fakturan och klickar på förstoringsglaset till höger om fältet Leverantörsid.

Detta underformulär öppnas:

De övre fälten är förifyllda med fakturans aktuella leverantör och för att ändra detta öppnar man sökformuläret genom att klicka på förstoringsglaset till höger om fältet.

Fyll i ett eller flera värden för den leverantör Du söker, del av värden kan också anges tillsammans med wildcards * och %, och klicka på Sök.

Markera den leverantör du önskar i listan som visas och klicka på OK.

Annan betalningsmottagare

Om Betalningsmottagaren är en annan än leverantören, exempelvis ett factoringbolag, används även det nedre förstoringsglaset på samma sätt som ovan.

Om en leverantör valts felaktigt i detta fält kan den enkelt tas bort genom att klicka på den röda knappen med soptunnan.

När rätt leverantöruppgifter valts klickar man på OK.