Använda konteringsmallar

Konteringsmallar kan användas för att förenkla konteringen på fakturor som återkommer regelbundet.

Konteringsmallarna kan skapas i direkt vid handläggning av en faktura, alternativt via administrationsverktyget. Läs mer om detta i kapitlet Skapa konteringsmallar.

Det finns två olika sätt att använda konteringsmallar.

Skriv mall i kontofältet

Skriv mall i kontofältet och en lista med befintliga mallar visas, välj mall och tabba till nästa fält eller tryck enter så kommer mallens konteringsrader att användas och aktuell fakturas belopp fördelas enligt den fördelning som finns i mallen.

Knappen Mallar

Du kan också trycka på knappen Mallar i fakturafönstret.

Mallformuläret öppnas med fliken Använd mall aktiverad.

• Alternativ: Finns det redan konteringsrader på fakturan kan man välja att ersätta eller behålla dessa.
  • Belopp: Använd beloppet som är kvar att kontera på fakturan eller använd en viss del av fakturans totalbelopp.
  • Välj mall: Välj från droplisten vilken mall som skall användas.

Mallens konteringsrader visas i fönstret Konteringsrader.

Tryck OK för att använda mallens konteringsrader på fakturan.